Tурно скијање

Идеална можност за синергија на движењетo, качувањето со скии и скијањето! На прв поглед турно скијањето е мешавина од алпско скијање,трчање со скии и планинарење што на турно скијачот му дава разновидност во движењето и вистинско уживање во недопрените планинаски предели. Турно скијањето се разликува во самиот начин на искачување на успонот кој се изведува со сопствени сили и опрема значи без ски лифтови ратрак или др. со турно скијање можат да се искачат или поврзат повеќе врвови па потоа да се изведи спуштање со ски во долината. За турно скијање се користи специјална турноскијашка опрема.

*Доколку сте заинтересирани за тури за турно скијање, погледнете ја понудата за Попова Шапка.

image description
Најдобри сезони: Ноември, Декември, Јануари, Февруари, Март
Популарни клубови: наскоро...

Турно скијање

Избери ја твојата авантура