Организирани тури

Кул работа кај планините е тоа што секогаш можете да имате авантура, без разлика дали е во топло време и сонце, или снег, па дури и дожд. Планинарските тури се секогаш одличен начин да излезете и во планините! Од еден час до неколку дена, можете да пешачите околу Попова Шапка на многу авантури и да имате искуства што можете само да ги замислите.

image description
Најдобри сезони: Мај, Јуни, Јули, Август, Септември, Октомври
Популарни клубови: наскоро...

Организирани тури на Попова Шапка

Избери ја твојата авантура
image description

Јога на планина

Нов начин на допир со себе, природата и околината . Содржини за сите возрасти и јога вежби за возрасни и за деца, техники на дишење, медитации, сесии за личен раст и развој, тимски игри и секако. Потрага по скриеното богатство и прошетки во природа.

*Доколку сте заинтересирани за јога на планина, погледнете ја понудата за Попова Шапка.

Повеќе информации на:
„Конак“ – Попова Шапка
Контакт: 078/32 98 98
Инфо - центар „Конак“ - Попова Шапка: Info@konak.com.mk

види повеќе
image description

Панорамски разглед со жичарница

Трите жичарници на Попова Шапка овозможуваат панорамски разглед во сите четири сезони. На располагање се жичарниците „Церипашина“, „Св. Илија“ и новоизградената шестоседа жичарница „Лајтнер“. Бескрајни можности за бескрајно уживање во бескрајните предели на Попова Шапка.

*Доколку сте заинтересирани за панорамски разглед со жичарница, погледнете ја понудата за Попова Шапка.

Повеќе информации на:
Ски-центар „Попова Шапка“
Адреса: 11 Oktomvri br 9, 1000 Скопје
Телефон: +389 2 314 9128
Email: info@elemturs.mk

Види Повеќе
image description

Јавање коњи

Истражете ги Шарпланинските висорамнини на коњ! Бујна шума и патеки на врвовите на планините чекаат додека вашиот искусен водич ве води во една незаборавна авантура низ пустината. Без разлика дали барате романтично возење или авантура погодна за целото семејство, овие тури се идеални за јавачи од сите нивоа на искуство!

*Доколку сте заинтересирани за јавање коњи, погледнете ја понудата за Попова Шапка.

Shar mountain horse riding - Шар планинско јавање
Најдобра авантура со коњи во Македонија. Ние ви го обезбедуваме најдоброто искуство со јавање и извонредната авантура на Попова Шапка.

Повеќе информации на:
e-mail: sharrmountain.horseriding@gmail.com
Teл. + 389 (0)77 540 654

image description

Лешница

Едно сосема ново планинарско искуство е посетата на Долна Лешница. Многу ретко посетувана дестинација и покрај тоа што се смета за најубавиот дел од Шара.
Можеби поради деликатниот пристап. Лешница e долина на Шар Планина, која се наоѓа во средишниот дел, односно во градниот кош на Шар Планина. Уште нарекувана и срцето на Шара, оваа долина ја краси посебна местоположба и убавина. Низ неа поминува и најголемата тетовска река Пена која се спојува со Лешничка Река, а во далечината се гледа и највисоката точка на Шар Планина, Титов Врв.

Се дели на Долна Лешница која е на 1450 метри надморска височина и Горна Лешница од 2221 метар надморска височина. Овој локалитет се одликува со алпски карактер,високи карпи, густа зимзелена и букова шума, како и со богата флора и фауна која може да се најде само на ова место. Од особено значење се шумските плодови како боровинки, малини и разни видови билки и растенија. Во близина на Лешница, на патот за Кривошијскиот водопад, се наоѓа и Кривошијскиот слап, или популарно помеѓу луѓето познато како Кривошијски кади. Прекрасните водопади кои поради прекршувањето на светлината, џиновските лонци како и ехото од водопадите се предизвик за разладување за најхрабрите.

*Доколку сте заинтересирани за еднодневна посета на Лешница, погледнете ја понудата за Попова Шапка.

Еднодневна посета на Лешница како и повеќедневна тура со кампување можете да резервирате во хотелскиот комплекс „Конак“.


Повеќе информации на:
Контакт: 078/32 98 98
Инфо - центар „Конак“ - Попова Шапка: Info@konak.com.mk

“Eskimo Freeride“
види повеќе за Eskimo Freeride
Контакт: E-mail:
info@eskimo-freeride.com
Телефон: +389 71 951 287; +385 95 512 3896
Skype: Eskimo-freeride

Види повеќе